Om

Måndagsmorgnar är någonting som alltid har tilltalat mig. Liksom första veckan i månaden, eller första dagarna på ett nytt år. Jag är en pigg person vars mål är att hinna så mycket som möjligt på en dag eller snarare det att få ut så mycket av livet som möjligt är en bra beskrivning av mig. Jag älskar helt enkelt livet och jag ser alltid möjligheter och chanser.

Jag har trillat in i modellbranschen; att ha modellandet som ett betalt yrke var aldrig en vision som funnits hos mig som yngre. Jag har gjort många val i livet men detta yrke har ”valt” mig och det är jag väldigt glad för. Jag är en kreativ och konstnärlig själ och genom mina modelljobb så träffar jag ännu mer konstnärliga själar. Makeup artister använder ansikten som sina vita dukar, fotografer har sin idé om komposition på liknande sätt som mig när jag målar en tavla och stylister tänker ofta kring färg på ett sätt som jag känner igen när jag står i labbet och blandar en glasyr till en kopp. Mitt brinnande intresse för estetik berörs på flera punkter när jag jobbar som modell.

Jag gjorde mitt första modelljobb när jag gick i ettan på gymnasiet. Sedan dess har jag gjort både visningar, reklamfilmer, häftiga plåtningar och lookbooks.

Några kunder jag jobbat med är: LORÈAL Viriginie Capalon, Lumitoro, Adidas, Reebook, Guess, Joe-Yves Asmar, Grazette, Edwin Trieu, Lifestyle Magazine, Gandomani Watches, Luciano Padovan, The Bucket List, The Body Shop, Hanna Altmann, Björn Axén med flera.

Jag läser från och med denna höst på Konstfacks Bild och design-lärarlinje, jag tilltalas av människor, lärande och pedagogik. Direkt efter att jag läst bild- och form-linjen på Kulturama gymnasium så lyckades jag ta mig in på Nyckelviksskolan där jag läste keramikform i ett år. Efter det så sökte jag till Konstfack och jag kom in nu på första försöket. Keramik, lera, betong och skulptur var det jag fördjupade mig inom på Nyckelviksskolan och min kärlek till de materialen har bara växt, lera är min grej helt enkelt. I framtiden hoppas jag kunna kombinera läraryrket med några dagar i ateljén där jag gör och säljer min egen keramik samtidigt som jag hoppas kunna ha en modellkarriär vid sidan av.

Representeras av: Lind Models och Mady – Modellagentur.

// Agnes Jarl